2020-10-17 19:34:29• hírek • Szatmár.ro/ MTI

Veres István, a kézdivásárhelyi születésű séf a világ legjobbjai között

Veres István és segédje, Molnár Bence  - Fotó: MTI
Veres István és segédje, Molnár Bence - Fotó: MTI

Újabb nagyszerű sikert tudhat maga mögött Veres István kézdivásárhelyi születésű séf:  csapatával ott lehet a Bocuse d’Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

 

"Veres Istvánnak, a kézdivásárhelyi születésű séfnek szülei éttermében indult a karrierje, majd Európa  számos Michelin-csillagos éttermében fejlesztette tudását. A precizitását, tehetségét, munkája iránti alázatosságát és megnyerő személyiségét Szatmáron is ismerik: a Bocuse d'Or szakácsversenyen aratott sikeréről értesülve a Nachbil borászat és az Autonet csapata is gratulációit küldte Veres Istvánnak, akiről valószínűleg sokat hallanak még a  magyarországi - no meg az erdélyi - gasztronómia csodálói" - írtuk még februárban, miután Veres István és segédje, Molnár Bence megnyerte a  Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjét.  Úgy tűnik, nem kellett sokat várni az újabb, ezúttal már nemzetközi sikerre, mivel Veres István bejutott a világ legjobbjai közé.  A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjén ugyanis a kilencedik helyen végzett az általa vezetett magyar csapat, így részt vehet a jövőre Lyonban rendezendő világdöntőn.

 

Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke az MTI-nek elmondta: „a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni”, ezt abszolválta a magyar csapa és ott lehet a Bocuse d’Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében. Elmondása szerint rendkívül erős volt a mezőny és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani: a gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország – jegyezte meg.

 

A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki – emlékeztetett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: